Díky Olympii Olomouc má Dobrovolnické centrum FN Olomouc nové knihy, hračky nebo výtvarné potřeby pro malé i dospělé pacienty

30. 9. 2020

Velkorysým darem ve výši 40 tisíc korun podpořilo obchodní centrum Olympia Olomouc na konci loňského roku činnost Dobrovolnického centra Fakultní nemocnice Olomouc. Poukázky na nákup získali jednotliví dobrovolníci, kteří pomáhají různými aktivitami dětem, dospělým i seniorům překonat hospitalizaci, ale současně díky nim mohlo centrum rozšířit svou nabídku o nové knihy, hračky, společenské hry nebo výtvarné potřeby a křížovky.

„S dobrovolníky jsme se dohodli, co by bylo nejvíce potřeba pro naši činnost, a to jsme díky daru od Olympie pořídili. Větší část našeho velkého nákupu tvořily knihy, neboť vytváříme knihovničku, z níž budou moci dobrovolníci vybírat pro předčítání pacientům. Nezapomněli jsme ale ani na děti, pro které máme hračky, pastelky, modelínu a další věci. A máme i pár dobrot pro naše obrovské pomocníky, canisterapeutické pejsky Muffina a Rexe, kteří zpříjemňují pobyt především starším pacientům na oddělení geriatrie. Za štědrý dar Olympii srdečně děkujeme,“ zdůraznila koordinátorka dobrovolníků Mgr. Petra Stejskalová.

Dobrovolnické centrum funguje při FN Olomouc od roku 2014. Dobrovolníci dělají pacientům společnost, povídají si, pořádají pro ně drobné výtvarné dílny, hrají deskové hry, čtou knihy nebo se jen procházejí v areálu nemocnice. S dětmi si pak hrají, malují, věnují se různým kreativním činnostem.

Podrobné informace o činnosti Dobrovolnického centra FN Olomouc či o tom, jak je možné se stát dobrovolníkem, najdete na webových stránkách https://dobrovolnici.fnol.cz/.