Mikulášské družiny potěšily zdravotníky i pacienty

7. 12. 2021

Komu by se v dospělosti nezastesklo po tom krásném, hřejivém pocitu z dětství, kdy nás za říkanku nebo krátkou písničku odměnil Mikuláš drobnými dárky, sladkostmi nebo kdysi nedostatkovým ovocem. Pravda – návštěva mikulášské družiny bývala leckdy spojena i s poněkud traumatizujícími zážitky z děsivých čertisek, ale tyto strašidelné okamžiky dokázal rychle přebít anděl a punčocha napěchovaná dárečky.

Zažít ten známý a konejšivý pocit z mikulášské návštěvy si rozhodně zaslouží naši zdravotníci, kteří už bezmála dva roky ve vlnách čelí čertům, kteří na sebe vzali podobu viru. Zaslouží si to o to víc, že v poslední době bývají terčem nepochopitelné agrese i výhrůžek. Letošní Mikulášská nadílka, kterou v pondělí 6. 12. pořádalo Dobrovolnické centrum FN Olomouc, proto mělo snad ještě větší význam a smysl než v předchozích letech – potěšit personál, který je v permanentním zápřahu a za svou službu bývá „odměněn“ verbálními útoky. Mikuláš samozřejmě při svých obchůzkách nezapomněl ani na pacienty, kteří jsou nuceni adventní čas strávit na nemocničním lůžku.

Bez pomoci celé řady firem i jednotlivců bychom si ale o mikulášské nadílce mohli nechat jenom zdát. Za věnování dárků z celého srdce děkujeme: Hopi Popi, Sady Vilémov, ZOO Olomouc, Moravské divadlo Olomouc, český červený kříž Olomouc, Farma Kopeček s.r.o., iPoradna, Olma Olomouc, Globus Olomouc, Plzeňský prazdroj, Nestlé Olomouc, Výstaviště Flora, Martin Zapletal, MCOMM 24 s.r.o., Stavební technika, Vinařství Tomanovi Moravská Nová Ves, Martin Šimíček, Jan Grmolevský, Barbora a Petr Brundilovi, Lucie Zapletalová, Adriana Zapletalová, Alena a Alois Čzerdonovi, Anna Skovajsová, Lucie Vysloužilová.